sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Lähtöpiste



Tästä se lähtee...oman blogin kirjoittaminen. Olen aiemmin harjoitellut blogin kirjoittamista kollegani kanssa yhteisen blogin muodossa ja kypsytellyt ajatusta ihan omasta blogista. Teimme kuukausi sitten kaupat suuresta rivitaloasunnosta ja olemme pikkuhiljaa aloitelleet remonttia. Nyt jos koskaan on hyvä aika aloittaa blogin kirjoittaminen, kun seuraavien kuukausien aikana on luvassa paljon muutosta ja raportoitavaa.

Ennenkuin kerron enemmän itsestäni ja perheestämme, esittelen hiukan remonttikohdettamme, koska se varmasti tulee olemaan pääosassa tässä blogissa. Rivitaloyhtiömme on rakennettu vuonna 1961 ja edellisen omistajan mukaan talo on rakennettu yliopiston professoreille. Talo on pohjaratkaisultaan hyvin erikoinen ja on kuulemma jonkinlainen kokeilutalo, jollaista ei toista löydy. Asuintilat ovat laskemani mukaan kuudessa eri tasossa ja sen lisäksi on vielä seitsemäs taso, jossa on varastotilaa. Varsinaisia kerroksia on kolme. Olen seurannut tätä taloyhtiötä ainakin seitsemän vuotta, kun harrastuksekseni selailen aina netin myynti-ilmoituksia. Vuosien varrella taloyhtiöstä on ollut sillointällöin asuntoja myynnissä ja olen aina ihastellut niiden upeaa arkkitehtuuria. Ihailen ja arvostan 60-luvun arkkitehtuuria suuresti ja oman kodin sisustustyyliinkin se sopii kuin nakutettu. En olisi uskonut, että pääsen oikeasti joskus asumaan tähän taloyhtiöön, mutta niin vain kävi, että juuri kun olimme saaneet edellisen asuntomme myytyä, huomasin myynti-ilmoituksen tästä asunnosta ja yhden kerran pikaisella katsomisella teimme tarjouksen, joka hyväksyttiin.

Ettei tästä postauksesta tule kilometrin pituista aloitan esittelemällä keskikerroksen tilat, joista remonttimme alkaa. Keskikerros on kahdessa eri tasossa ja siinä sijaitsee olohuone, ruokailutila ja yksi makuuhuone. 


OLOHUONE


























Olohuone on korkeaa tilaa ja ihanan avara. Suuret ikkunat etelään antavat runsaasti valoa ja olohuoneesta on käynti suurelle parvekkeelle. 





 Olohuoneesta pari porrasta alempana on ruokailutila, joka meillä tulee luultavasti olemaan pieni kirjasto/lukunurkkaus. Aiomme sijoittaa ruokapöydän olohuoneeseen. Ruokailutilasta on käynti keittöön ja makuuhuoneeseen. Alkuperäiset tiikkiportaat johtavat yläkertaan.


MAKUUHUONE 




Pieni makuuhuone tulee olemaan aluksi lasten leikkihuone ja myöhemmin siitä tulee esikoispoikamme oma huone.


KEITTIÖ


























































Keittiö on tämän asunnon heikkous. Tilaan ei ole mahdollista tehdä avokeittiötä, koska tarvitsemme viereisen makuuhuoneen. Lisäksi keittiö on superpieni. Pienillä tilajakomuutoksilla saamme kuitenkin napattua makuuhuoneen puolelta hiukan lisätilaa. Keittiön kiva puoli on se, että siitä on kulku takapihalle ja ovesta pääsee suoraan terassille, jossa olemme jo nyt grillanneet ahkerasti.


Kuten ehkä kuvista huomaatte, asunnon pinnat ja keittiö kaipaavat päivitystä. Sitä tässä on luvassa seuraavat kuukaudet (ja vuodet). Tervetuloa seuraamaan kotimme remonttia ja siinä sivussa perheemme arkea!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti