keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Keittiösuunnitelmia



Kvik Linea White (kuva lainattu kvik.fi)



Kvik Tinta Black (kuva lainattu kvik.fi)


Keittiö on minulle yksi tärkeimmistä tiloista kodissa. Ei siksi, että olisin ahkera kokkaaja, sitä en todellakaan ole, vaan koska keittiö on yksi mukavimmista suunnitelukohteista työssäni. Uutta kotia etsiessä yksi kriteeri oli, että keittiön täytyy olla niin huonossa kunnossa, että sen raaskii remontoida.

Alunperin olin päättänyt, että seuraavasta keittiöstämme tulee kokonaan musta, mutta tämän asunnon keittiöön se ei mielestäni sovi. Keittiö on pieni erillinen huone ja huonekorkeuskin on vain 2400mm, joten minusta musta olisi tänne liian raskas. En kuitenkaan halunnut kokonaan valkoista keittiötä, koska edellisen asuntomme keittiö on valkoinen ja vaikka siitä tykkäänkin haluan hiukan erilaisen uuteen kotiin.

Monien pohdintojen jälkeen päädyimme tilaamaan keittiön jälleen Kvikiltä. Edellinen keittiömmekin on Kvikiltä ja olemme olleet siihen tyytyväisiä. Rajallinen budjettimme vaikutti valintaan tietysti myös. Kvikin keittiöt ovat edullisia, mutta hintalaatusuhde on mielestäni hyvä ja ovimallit ja työtasovalikoimat ovat meidän mieleen. Runkomitoituskin sattui meidän keittiöön osumaan hyvin.

Alakaappeihin ja -laatikoihin valitsimme Linea white -ovimallin. Taso tulee olemaan valkoinen täyslaminaatti, joka on vain 12mm paksu. Korkeaisiin komeroihin valitsimme Tinta Black -ovimallin, mustilla välilistoilla. Uuni ja mikro tulevat olemaan mustia ja jääkaappi-pakastin on integroitava, joten seinään uppoava korkea komerorivi tulee olemaan kokonaan musta. Yläkaappeja meille ei tule ollenkaan. Seinälle on tarkoitus tulla jokin kaunis avohylly ja seinävalaisin. Vaaleaa tammea tuodaan tilaan irtokalusteisiin ja pikkutavaroihin, jotta saadaan hiukan pehmeyttä ja lämpöä kovaan mustan ja valkoisen kontrastiin.

Keittiö on noudettavissa muutaman viikon päästä, mutta tila on vielä ihan alkutekijöissään. Kiire tulee, jos meinataam saada pinnat valmiiksi ennen sitä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti