sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Alatasanne

Tässä tulee edelliseen olohuonepostaukseen jatkoa "kirjaston" esittelyllä. Alunperin ruokailutilaksi tarkoitettu olohuoneen alempi taso on saanut arjessamme nimityksen alatasanne. Kuten ehkä kuvista huomaatte se ei vielä kirjastolta näytä. Muutamia kalustehankintoja on edessä, jotta tilasta saadaan viihtyisä kirjastonurkkaus. Toisinsanoen kirjahylly ja mukava nojatuoli olisivat hankintalistalla. Toisaalta tarvitsemme myös maljakoille, kynttilänjaloille ym. tilaa, joten jonkinlainen senkki olisi tarpeellinen myös. Olen pyöritellyt erilaisia yhdistelmiä mielessäni jo pitkään, mutten ole saanut vielä ratkaisua päähäni. Voisin joku päivä yrittää tehdä jonkinlaista kollaasia ideoista.

Näin väliaikaisratkaisuksi ihan kivalta tämäkin kalustus näyttää. Kaapit ovat menossa lasten nukkumahuoneeseen kirjakaapeiksi. Pahvimökki sijoitetaan luultavasti sinne myös. Kiki-tuoli tulee varmaankin olohuoneeseen väliaikaisen työpisteen paikalle. Harmaat rahit pidetään varmaan tässä tilassa ja Annon Jalpaikka -matto, se on täydellinen! Löysin sen viime vuonna Kodin Ykkösen loppuunmyynnistä -70% alennuksella. Vanhaan kotiin se ei mielestäni sopinut tammiparketin kanssa, joten matto odotti uutta kotia ja tänne sopii loistavasti.

Alatasanne on keittiön ja leikkihuoneen kanssa samalla tasolla ja toimii kyllä kivasti lisätilana leikeille. Olohuoneesta näkee hyvin alatasanteelle ja leikkihuoneeseen, joten lasten leikkejä pystyy helposti seuraamaan sieltäkin. Myös keittiöstä näkee hyvin alatasanteelle. Synttärijuhliin kannoimme keskelle lattiaa tarjoilupöydän, siihen oli kätevä kantaa keittöstä tarjottavat ja olohuoneen ruokapöytä pystyttiin pyhittämään kahvitteluun. Jonkinlainen monitoimitila tästä on muodostumassa.

Muistatteko miltä leikkihuoneen ja keittiön oviaukot näyttivät aiemmin? Leikkihuoneen ovessa oli haitariovi ja keittiössä tavallinen ovi, joka oli matalampi kuin haitariovi. Minua korkoero häiritsi ja muutenkin koin ovet ja karmit turhiksi. Molemmat poistettiin ja oviaukkojen päältä purettiin pieni määrä seinää kantavaan palkkiin saakka. Aukoissa oli kova tasoittaminen, mutta mielestäni vaiva kannatti. Tilat avartuivat huomattavattavasti ja näkyvyys parantui. Ja onhan tila nyt paljon skarpimpi. Ai että, tykkään tällaisista pienistä yksityiskohdista arkkitehtuurissa, joilla on kuitenkin suuri merkitys lopputulokseen. Alla kuva vanhasta.

   
       
 ***
And something same in bad english :)
This will be like a library room. We need at least shelves and an armchair. I love the new carpet. It fits here perfectly.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti