perjantai 13. marraskuuta 2015

Nukkumahuone alias nukkari


Jospa uskaltaisin vilauttaa teille hieman yläkertaa. Ylimpää kerrosta en ole teille vielä esitellyt. Se on ollut niin kaaoksen vallassa, että kuvaamisesta ei ole tullut mitään. Olisi pitänyt ottaa ennen-kuvia, kun saimme avaimet käteen, mutta eipä tullut otettua, kun remonttiakaan ei siellä aloitettu.  Emme siis ole vielä aloittaneet yläkerran remonttia ja pinnat ovat 80-luvulta. Kuten jo jossain postauksessa mainitsin remonttiväsymys alkaa painaa ja yläkerran remonttia on päätetty siirtää tuonnemmaksi. Olen kuitenkin päättänyt tuunailla nykyisiä pintoja hieman, että viihtyisimme paremmin remonttia odotellessa. 
Tällä viikolla sain järjesteltyä lasten nukkumahuoneen ja johan tuli parempi fiilis kun sai jotakin mukavaa yläkertaankin. Tähän asti siellä on ollut vain sängyt ja hoitopöytä karussa tyhjässä tilassa. 

Yläkerrassa on erittäin järeät verholaudat, jotka toimivat samalla hyllyinä. Tiedämme että ne kestävät painoa, sillä keskikerroksessa oli samanlaiset keittiössä ja leikkihuoneessa. Oli muuten niin hyvin kiinni, että purkamisessa jouduttiin käyttämään vähän järeämpiä työkaluja ja tasoittamisessa sen jälkeen oli iso työ. Tämä on yksi syy miksi remontin aloittaminen tuntuu nyt kovin työläältä. En ole koskaan pitänyt verholaudoista, joten kyllä ne tullaan sitten remontin yhteydessä poistamaan. Toisaalta hyllyidea on ihan hauska ja kirjarivistö ylhäällä tuo kodikkuutta. Meillä ei ole ollut lainkaan verhoja kahdessa edellisessä kodissamme. En oikein koe olevani verhoihminen, vaikka töissä niitä suurimpaan osaan suunnitelmista ehdotankin. Meillä vaan on ollut sellaisia asuntoja joihin en ole verhoja nähnyt enkä ole kokenut niitä pakollisiksi. Verholauta, varsinkin kun se on seinällä heti ikkunan yläpuolella eikä katossa, näyttää minusta tosi raskaalta ja ankealta ilman verhoa. Hetken mielijohteesta ripustin verhoksi vaatehuoneen kätköistä löytyneen Muumi-pussilakanan. Pakko myöntää, että kyllähän se kivaa kodikkuutta toi. Saattaa olla että meidänkin makkariin ilmestyy pian verho.

Löysin Taito Shopista hauskan mustan viirin ja d-c-fixin jämistä leikkelin mustia pisaroita seinälle. Tyynyt löysin kesällä Prisman ale-laarista ja nappasin ne kärryyn juurikin tätä huonetta ajatellen. Pojan sänky on yksi harvoista uusista kalustehankinnoista tähän kotiin. Tai no, käytettynä tämäkin ostettiin, mutta uusi meille. Olen tykästynyt tuohon Ikean Kura -sänkyyn. Siitä löytyy ihan mielettömiä tuunausideoita netistä. Halusin ehdottomasti sängyn kokovalkoiseksi, joten tuntui tyhmältä ostaa sitä uutena ja heti maalata. Laitoin paikalliselle Facebook-kirpparille ostoilmoituksen ja sieltä löytyikin meille käytettynä kyseinen sänky. Poika nukkuu ylpeänä isojen poikien sägyssä yläpedissä ja alas tehtiin kiva köllöttelypaikka kirjojen lukemiseen ja muuhun lekotteluun. Tytär nukkuu vielä  vaarini tekemässä pinnasängyssä, mutta sekin siirrettiin kuukausi sitten meidän makuuhuoneesta lasten nukkariin.


Sänky ja huone ennen uudistusta

***
Something same in bad english:
Our 80´s style bedrooms are not renovated yet, but I wanted to decorate a little bit. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti