maanantai 2. marraskuuta 2015

WC:n pieni pikaehostus



Asuntomme kylpyhuoneet on remontoitu kuutisen vuotta sitten putkiremontin yhteydessä. Laatat ovatkin edelleen ihan siistit ja onneksemme melko neutraalit, joten pesutiloja emme aio hetkeen remontoida. Kylpyhuonekalusteet ovat selkeästi putkiremonttia vanhempia, joten ne alkavat olla aikansa eläneitä. (Kuva ennen muutosta tekstiosuuden alapuolella). Meillä ei kuitenkaan ole budjettisyistä mahdollista uusia kalusteita heti ja ajatus oli että näillä sinnitellään muutama vuosi.  

Löysin kesällä kirpparilta kauniin pienen maton viidellä eurolla ja keksin että sillä saisi kivaa piristystä ankeaan wc-tilaan. Matosta sain inspiraation hiukan isompaan tuunaukseen vierasvessassa. Wc-tila sijaitsee sisääntulokerroksen ja keskikerroksen välillä porrastasanteella. Putkiremontin yhteydessä sinne on lisätty suihku, jotta iäkäs edellinen omistaja pääsi helpommin peseytymään. Meillä ei kuitenkaan suihkulle tässä tilassa ole tarvetta, kuin joskus harvoin johonkin huolto- tai siivouskäyttöön. Halusin tehdä wc:stä mahdollisimman "huonemaisen" ja häivyttää suihkua niin paljon kuin se on mahdollista poistamatta sitä.

En kauheasti tykkää peilikaapeista ja varsinkin loisteputki-möhkäle-valaisimen kanssa ne näyttävät todella ankeilta. Peilikaappi poistettiin ja tilalle hankin Ikeasta vaalean tammikehyksisen peilin. Halusin vessaan yhtenäistä ilmettä keittiön kanssa, joten päätin päällystää allaskalusteen mattamustalla d-c-fixillä. En ole aiemmin fixannut mitään, mutta Facebookin d-c-fix ryhmästä inspiroituneena päätin kokeilla. Olen yllättynyt kuinka hyvin fixi peitti huonokuntoisen, turvonneen ja lohkeilleen lastulevykalusteen. Fixaamisesta innostuneena asensimmekin vanhan peilikaapin sekä saunan pesuhuoneesta irroitetun toisen samanlaisen päällekäin wc:n seinälle ja fixasin peilit piiloon mattavalkoisella. Kaapeista tuli kauniin yksinkertainen säilytysratkaisu wc-tilaan ja ne näyttävät aivan kuin uusilta.

Loisteputki-möhkäle jäi vielä, kun ei uutta mieleistä ole löytynyt. Sen aikaa ajattelin korostaa sitä mitä ei voi häivyttää, eli tehdä raskaan näköisestä valaisimesta vielä raskaamman näköinen käyttämällä sitä hyllynä. Uudet mustat pyyhekoukut ja wc-paperitelineen löysin Kodin Terrasta. Vanhasta kodista tullut ritiläpenkki löysi paikkansa suihkun alapuolelta. Se toimii näppärästi korokkeena lattianpesuvettä otettaessa. 

Kaikenkaikkiaan olen tosi tyytyväinen tähän pikamuutokseen. Aikaa meni vain muutama tunti ja rahaa noin 70 euroa. Näillä muutoksilla saatiin jatkoaikaa kylppärikalusteille ja tilasta huomattavasti enemmän meidän näköinen. Laattapinnat ja kattokin näyttävät nyt mielestäni paljon paremmalta kun saatiin hiukan mustasta ryhtiä ja puupinnoista lämpöä.


***
Our toilet got a new look by using d-c-fix and changing the mirror and new towel hooks. Everything started when I found a nice little carpet from a flea market. 
  

2 kommenttia:

  1. Aika grande valaisin :)
    Mut tosi hieno tuli!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Joo eikös olekin aika huge :´D näyttää enemmän autotallin valaisimelta!

    VastaaPoista