perjantai 6. marraskuuta 2015

Olohuoneen kulmia






Tässä vihdoin kuvia lähes valmiista olohuoneesta. Jalkalistat on vielä maalamatta, mutta muuten remonttityöt on tämän tilan osalta ohi. Iso urakka meillä olikin. Television taustaseinällä oli tekstiilitapetti, joka yllättäen lähti kohtalaisen hyvin irti, mutta alta paljastui tasoitetapetti, niinkuin palajastui maalattujenkin seinien alta. Emme lähteneet poistamaan tasoitetapettia vaan tapettiseinä päätettiin ylitasoittaa. Tasoitetapetti lähti joistakin kohdista kuplimaan ja sitä jouduttiin leikkaamaan auki ja tasoittamaan kohtia uudelleen. Muissa seinissä pääsimme onneksi helpommalla. Ennestään maalatut seinät ottivat uuden maalin hyvin vastaan ja niihin saimme nopeasti uutta pintaa. Alunperin ajattelin, että kattoa ei tarvitsisi maalata. Nähtyämme asunnon tyhjänä totesimme, että maalattava sekin on, muuten tummentumat ym. erottuvat, kun kaikki muu ympärillä on uutta. Parketin maalaus oli myös aikamoista säätämistä, mutta lopulta saimme meitä tyydyttävän lopputuloksen. Eihän se täydellinen ole, mutta itsetehty ja huonokuntoiseen parkettiin nähden minusta yllättävän hyvä lopputulos.

Seinät maalasimme Tikkurilan sävyllä F487 Höyhen ja maaliksi valikoitui Kodin Terran alennuslavalta puoleenhintaan löytynyt täyshimmeä Teknos Balance -maali. Täyshimmeä pinta on minusta superkaunis, nähtäväksi jää kuinka sen kanssa pärjäämme. Pinta kun ei ole yhtä helppo puhdistaa kuin yleisemmin seinissä käytettävät kiiltoasteet. Lattian maalasimme Tikkurilan Betolux Akvalla, jota emme sävyttäneet vaan valitsimme valmisvalkoisen.

Kaikki tämänhetkiset huonekalut ja matot ovat vanhasta kodista. Tai no, pienet nahkarahit bongasin kesällä kirpparilta, mutta muuten emme ole vielä hankkineet mitään. Ihan kivasti minusta vanhan kodin kalusteet tänne istuvat ja mitään suurempia kalustehankintoja ei ole tarkoitus lähiaikoina tehdä. Uusista matoista, valaisimista, tauluista ja sisustustyynyistä haaveilen ja niitä tässä pikkuhiljaa hankitaan kun sopiva osuu kohdalle. Sohvan taakse haaveilen pitkästä matalasta kaapistosta, johon saisi paljon tasotilaa erilaisille asetelmille ym. Tykkään tuosta vanhasta kaapista paljon ja se sopii hyvin tiikkiportaiden kanssa, mutta se on mielestäni hiukan liian lyhyt sohvaan verrattuna. Jossain vaiheessa sille varmasti etsitään uusi paikka kodistamme, mutta menkööt nyt hetken näin, kun ei uusi ole heti ensimmäisenä hankintalistalla.

Täältä pääsette kurkkaamaan miltä olohuone näytti ennen remonttia klik.



***
Our living room is almost finished. Lot´s of hard work. We don´t have anything new yet, I dream about carpets, lights, art and cushions. Here you can see the living room before click

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti